• Schioldborgslekten med 150 års tradisjon i såpe.

  Wdm. Schioldborg Sæbe og Parfumeriforretning, etablert i 1868, produserte såpe og toalettartikler. Selskapet hadde fabrikproduksjon i Øvre Vollgate 9 i Oslo, samt detaljhandel i Karl Johansgate 18, siden 1872.

  Mest kjent var firmaet for sitt samarbeid med den norske legen og Direktør ved Rikshospitalet, ved navn Mathias Greve - Dr.Greve. Sammen utviklet Schioldborg og Greve en mild såpe som ble et av Norges mest kjente varemerker.

 • Dr Greve er et av Norges eldste merkevarer med lange tradisjoner. Dr Greve's barnesepe kom på markedet rundt 1890, og var en nøytral og mild såpe for spedbarn.

  Dr Greve ble så fornøyd med såpen at Schioldborg fikk retten til å bruke Dr Greves navn på såpen for all fremtid. Siden er såpen blitt en klassiker.

  I årene etter 1890 lanserte W. Schioldborg flere produkter under Dr Greve-merket. Av disse produktene er det bare Dr Greve's barnesepe som fortsatt er på markedet.

 • Wdm. Schioldborg var opptatt av en stabil og langvarig utvikling av Dr Greve-produktene, og han hadde sett at daværende Denofa-Lilleborg kunne hevde norske interesser mot kapitalsterke utenlandske konkurrenter. 1. januar 1971 overtok derfor Lilleborg, nå en del av Orkla-konsernet, varemerket.

  Nordic Connect Group AS, tidl. Schioldborg AS, har fortsatt tradisjonen med å betjene det norske markedet med miljøvennlige vaske- og pleieprodukter, gjennom generalagenturet av Classic Clothing Care.